Henny: 06-54203809 | Mieke: 06-25066375info@verborgenverlies.nl

Centrum voor Verborgen Verlies

Welkom

Wat kunnen wij voor jou betekenen? 

“Je kunt niet voorkomen dat de vogels van het verdriet komen overvliegen. Je kunt wel voorkomen dat ze nesten in je haar maken.”

Welkom bij Centrum voor Verborgen Verlies voor perspectief bij verlies en veranderingen

Veel mensen denken bij rouw nog steeds uitsluitend aan een overlijden. ‘Er is toch niemand dood’, zeggen ze dan als je in tranen bent. Maar verlies ontstaat ook als je wordt ontslagen, een ernstige ziekte krijgt of als je relatie klapt. Het zijn ingrijpende veranderingen die je toekomst grijs kleuren. Rouw komt in je wonen of je je verzet of niet. Uit onderzoek blijkt dat de emotionele, fysieke en mentale gevolgen van allerlei verliezen vergelijkbaar zijn aan die bij een overlijden. Ontkenning en onderdrukking van rouw veroorzaken verborgen verlies.

Daarnaast gaat Verborgen Verlies ook over het verlies achter het verlies en de stapeling van verliezen die voortvloeien uit het oorspronkelijke verlies. Na twee jaar ziekte raak je je baan kwijt, je huwelijk eindigt en na de scheiding zie je kinderen maar zelden. Rouw op rouw op rouw. Daarbij is de kans groot, dat je ook jezelf nog kwijtraakt.”

Bekijk het filmpje op deze pagina om kennis te maken met ons en wat het Centrum voor Verborgen Verlies voor jou kan betekenen.

Waarom is dat accent op Verborgen Verlies zo belangrijk? 

Verborgen verlies leidt – soms pas jaren later – tot ziekten, lichamelijke en psychische klachten, depressieve gevoelens, gedragsveranderingen en burnout.

Wij, Henny Aben en Mieke de Bruin, van het Centrum voor Verborgen Verlies begeleiden mensen die vastlopen door ingrijpende veranderingen en verlies. Je kunt leren verliezen te verweven in het kleed van je leven, je kunt leren te rouwen om wat ver­loren is gegaan en tegelijkertijd kun je overeind blijven en groeien. Zo kun je jezelf helen en je veerkracht vergroten. En als jouw stagnaties je te veel belemmeren kan bijvoorbeeld een coachtraject je goed helpen. Dan kun je de regie weer in eigen hand nemen en effectiever functioneren.

We verzorgen coaching voor zowel particulieren als medewerkers in bedrijven en instellingen. Ook leiden we professionals op in Verlieskunde Verborgen Verlies.

Lees meer over: verlies van werkverlies van gezondheidverlies van relatie en verlies van toekomstperspectief

Bestel hier Verborgen Verlies onthuld

© Centrum voor Verborgen Verlies

Website